perjantai 8. tammikuuta 2016

Kuumuutta ja kivikaaria, kanjoneita ja chorizoburrito - Arches National Park Canyonlands National Park ja Moab

su 21.6. - ti 23.6.

Seuraava kohteemme oli Moab, jossa yövyimme kaksi yötä. Ensimmäisenä iltana kysyimme hostellistamme uimapaikkaa, koska halusimme päästä virkistäytymään veteen kuumuuden keskeltä. Hostellin isäntä neuvoi meille paikan, jonne ei osaa kuin paikalliset. Moabin läpi virtaa joki, joka ei niillä main ole kovin vuolas. Parkkipaikalta piti kävellä vielä parin kilometrin matka joen vartta pitkin, kunnes tuli pienen kivin eristetyn poukaman luokse. Ensin kävelimme vain sen ohi, sillä emme ajatelleen sen olevan kyseinen "uimaranta", mutta palasimme sitten takaisin, kun matkanteko vain vaikeutui ja joki kapeni. Vesi oli viileää, mutta ihanan virkistävää!
Joen vesi tuli pienen putouksen kautta poukamaan.
Paluumatkalla Samu vielä kävi ihailemassa luonnon muovaamaa kalliota.
Tällaista polkua pitkin uimapaikalle kuljettiin. Välillä myös kahlattiin vedessä.

Jossain vaiheessa matkan varrella vuoren rinteet olivat turkoosin sinisiä.

Moabissa kävimme myös Arches National Parkissa ja Canyonlands National Parkissa. Niihin tuuli ja vesi on kaivertanut kalliosta hiekkakivikaaria ja kanjoneita.

Kallioissa näkyi hyvin kerrostumat.
Samu havitteli pääsevänsä ajamaan noille pienille kiemuraisille teille, mutta meidän vuokra-auto ei ollut neliveto, niin emme saaneet mennä sinne.
Hahmotatko mikä kalliossa on? Pässin pää!


Hiekkakivikaari ja sen takana pitkä pudotus.

Maisemat olivat jylhiä ja kauniita.


Seuraavaksi kuvia hienoista eroosion kuluttamista kallioista:











Ja kaunis auringonlasku.

.
Ja koska jo otsikossa on mainittu chorizoburrito, täytyy mainita, että Samu sai Moabissa elämänsä maukkaimman burriton. Sitä Samu aina silloin tällöin haikailee täällä Suomessa. Myös Tacosalaatti on jäänyt erityisen hyvin mieleen. Oli nimittäin iso ja kulhona oli uppopaistettu tortillalevy!


1 kommentti:

  1. Hei Laura! Onpa mahtavat maisemat! Kirjoitan Pienten taikapiiri blogia ja olit laittanut sinne kommenttia. Lippuja on siis vielä hyvin jäljellä. Laitoin kommenttisi vastauksena yhteystietoja niin voit laittaa osoitteen ja tiedon siitä, minne voin liput lähettää. Ystävällisin terveisin, Piia Myllykoski

    VastaaPoista