torstai 7. tammikuuta 2016

Kuumia lähteitä, rikkialtaita ja geisirejä – Yellowstone National Park

(Ups, onpas jäänyt kesken tämä blogi. Kirjoittelen ja laitan nyt kuitenkin vielä kuvia tänne muistoksi.)


ke 17.- pe 19.6.

Keskiviikkoiltana ajoimme Yellowstoneen. Tarkemmin oikeastaan West Yellowstoneen, joka ei vielä ole kansallispuistoa. Olimme varanneet etukäteen maijoittumisen Yellowstone Under Canvas -nimisestä paikasta. Samu kuvaili paikan tarjoavan retkeilyä ei-rerkeilijöille. Alue koostui tiipii-teltoista ja isommista teltoista, joissa oli jopa kamina ja parisänky. Meille oli varattu halvempi versio eli tiipii, jossa oli kaksi hetekaa, niiden päällä oli vaahtomuovipatja ja kaksinkertainen makuupussi, fleecepussi ja tyyny. Kyllä kelpasi nukkua! Meidän juhannus meni siis teltassa nukkuen ja Yellowstonen maisemia katsellen.

Meidän tiipii.

Hetekat ja makuupussit.




Torstai ja perjantai vietettiin kokonaan Yellowstonen kansallispuistossa ihmettelemässä höyryäviä vesi-, rikki- ja muta-altaita, geisirejä, biisoneita ja muuta luontoa. Vanha Uskollinenkin (Old Faithful Geyser) oli nimensä veroisesti uskollinen ja antoi meille purkausnäytöksen. Mutta koska kuva kertoo enemmän kuin tuhta sanaa, tässä kuvia:



Lämminvesialtaan väriloistoa.


Höyryävää maisemaa.


Keltainen väri on bakteerikasvustoa.
Samu ja kuivat rikkitasangot.

Näillä kukkuloilla virtasi rikkipitoinen vesi ja bakteerit elivät.

Yellowstonessa oltiin vähän väliä autojonossa, kun ihmiset jäivät ihmettelemään ja kuvailemaan biisoneita, karhuja tai kauriita. (Me ei koskaan karhua valitettavasti nähty, mutta biisoneja sitäkin enemmän.)
Maa vaan paikoitellen höyrysi, joko kuumuudesta tai esim. rikkikaasun vaikutuksesta.

Tää oli joku pieni geisir


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti